Tapas og cocktails midt i hjertet af København

Jeg bliver lige nødt til at dele denne her oplevelse med jer. Det drejer sig om min kone og hendes veninde. De havde besluttet sig for en rigtig venindedag i sidste uge, hvor de bare skulle slappe af og hygge sig hele dagen i København. De snakker så dejligt sammen og griner en masse, når de går rundt og kigger på tøj og sko og alt hvad hjertet ellers kan begære. De plejer altid at tage et pit stop og få lidt mad. For som et gammelt ordsprog siger, så ”Uden mad og drikke – dur helten ikke”.

De havde traditionen tro aftalt, at de også skulle finde et hyggeligt sted denne her dag. Min kone har boet i Spanien i en årrække og hun syntes, at det kunne være sjovt at spise tapas i København, så valget faldt på tapas hos Dahl&Dahl. Ja, det hedder restauranten altså, fordi stedet ejes af tvillingeparret Katja Dahl og Mick Dahl. Det er et virkelig dejligt sted med lounge-stemning og maden blev serveret på hjemmelavede brædder af egetræ. De fik en masse lækre specialiteter blandt andet 4 forskellige slags pølser, 4 forskellige slags oste samt paté, lufttørret skinke, tapenader og oliven. Det var så lækkert anrettet og de blev virkelig mætte – ja faktisk kunne de slet ikke spise op. Da de komplementerede maden, fortalte tjeneren, at Dahl&Dahl samarbejder med bornholmske leverandører.

Helt i pigernes ånd, så fik de serveret lækre cocktails til maden – det var simpelthen så sjovt og anderledes og ikke mindst, så smagte de fantastisk sammen med tapassen.

Normalt holder pigerne en forholdsvis kort frokostpause på en 1 times tid, fordi de har så travlt med at shoppe – men denne her gang blev de hængende i flere timer og smagte på adskillige cocktails og de var alle sammen så lækre.

De havde en fantastisk dag og da min kone kom hjem, var jeg mildest talt overrasket over, at hun stort set ikke havde shoppet, men til gengæld kunne berette om deres hyggelige frokost/ eftermiddag. Jeg blev faktisk så nysgerrig, at vi har aftalt, at vi skal ind og spise der i om 14 dage og hvis jeg bliver lige så begejstret som min kone, så vil vi holde min runde fødselsdag i deres skønne lokaler.

Ih, hvor jeg glæder mig – Tænk at man kan få den spanske specialitet Tapas med et nordisk touch, midt i København