Restaurant i Gilleleje – Med fruen på tur

Så er vi taget en smuttur til djævleøen – simpelthen for at få lidt havluft ind under armhulerne. Vi er havnet helt oppe nord på – Gilleleje – hvor fruen har booket et sommerhus med spa. Det er sgu dejligt. Vi har været her et par dage, hvor vi dagligt har badet på stranden og købt friske rejer hos den lokale fisker. I går ville jeg så gerne prøve en restaurant i Gilleleje. Så vi hoppede i klipklapperne igen og gik op imod byen. Gilleleje er en charmende størrelse med et godt liv om sommeren.

Her fik jeg øje på en restaurant i Gilleleje lige efter min smag. ”PIZZA! PIZZA! PIZZA!”, skreg jeg under solens sidste varme stråler, da jeg fik øje på skiltet, hvor der stod ”Chicago Pizza-restaurant i Gilleleje”. ”Slap nu af”, sagde fruen, men hun selv drejede ned mod indgangen til restauranten med pizza.

Klassisk amerikansk pizza – Restaurant i Gilleleje
Vi fandt et bord i restauranten, og jeg greb hurtigt ud efter menukortet, som bladrede grådigt igennem. Jeg bestilte hurtigt en Amore, som var med cocktailpølser, pepperoni og ekstra-skinke – yes, jeg er en sucker efter gris på min pizza. Konen skulle selvfølgelig have en såkaldt gourmet-pizza, og hun bestilte en Cugino med kylling, gedeost, basilikum og pesto. Vi sad med et stearinlys imellem os på den nyfundne pizza-restaurant i Gilleleje, og min mave knurrede højlydt. ”Shit mand, er du et dyr”, sagde fruen, mens hun tog en rødvinstår.

Restaurant i Gilleleje – Så var der serveret
En meget servicemindet tjener satte pizzaerne foran os, og jeg gik med det samme til fadet. Ingen bestik her, tak. Min pizza smagte fantastisk. Den helt rette kombination af både salt, fedt, ost og sprødhed. ”Det her må være den bedste restaurant i Gilleleje”, sagde jeg, mens osten løb ned ad hagen på mig. ”Vil du smage denne her”, sagde fruen. ”Ellers tak, jeg har rigeligt”, sagde jeg og klemte et helt pizza-slice ind i gabet.