Klage over forsinket fly med hjælp fra Flypenge.dk

Her kommer lige en kort fortælling om min rejse fra Kastrup lufthavn, som desværre endte med at blive noget forsinket. Denne forsinkelse er egentlig omdrejningspunktet for historien, da jeg fandt ud af at man kan klage over forsinkede eller aflyste fly, og efterfølgende gøre krav på erstatning.

Mit fly til Spanien med Vueling Airlines var ca. 5 timer forsinket, og det viser sig, at allerede efter 3 timer, har du ret til erstatning/kompensation. Jeg havde på et tidspunkt hørt om dette i fjernsynet og havde egentlig glemt det – men da jeg skulle have tiden til at gå i lufthavnen, begyndte jeg i min irritation at google mig frem til mine rettigheder.

Jeg kom forbi flypenge.dk, som gav mig et hurtigt overblik over hvad mine muligheder var, og hvordan jeg kunne forholde mig. Jeg valgte derfor at skrive til dem, da vi allerede var forsinket ud over de 3 timer som er smertegrænsen for at klage over en forsinkelse eller aflysning. De svarede rimelig hurtigt og ville gerne have jeg skrev igen når jeg var kommet frem til min destination, så de havde alle oplysningerne.

Da jeg endelig kom til mit hotel, satte jeg mig og skrev om min forsinkelse til flypenge.dk, de tilbød derfor at tage sig af min sag uden at det kostede noget. Hvis de tabte sagen, ville det være gratis for mig, men hvis de vandt den, ville de tage en lille procentdel af erstatningen. For mig lød det helt fair, da jeg på denne måde kunne slippe for at skulle tage en sag med et flyselskab, i en sag hvor jeg ikke ville vide hvordan jeg skulle gribe tingene an.

4 uger efter min hjemkomst hørte jeg tilbage fra flypenge.dk, som havde modtaget accept af min klage gennem dem, og erstatningen var derfor også godkendt. Det var for mig, virkelig rart at kunne slippe bekymringerne, og lade nogle andre tage sig af det praktiske. Så hvis du heller ikke lige orker at tage dig af en klage over et forsinket fly, så brug evt. Flypenge, da de helt sikkert vil kunne hjælpe.