Er det ikke tid til en firewall audit?

Jeg tror, jeg lignede ét stort spørgsmålstegn, da min antivirus-udbyder, GlobalSequr forleden henvendte sig med henblik på netop at tilbyde mig en udvidet firewall audit – det skulle i bedste fald sikre en forsvarlig opdatering af min internetsikkerhed. ”En firewall audit hvad for en fisk”, spurgte jeg perpleks. Jeg ved godt, at jeg er lidt tungnem, hvad angår den virtuelle verden, men udtrykket en firewall audit var jeg da ikke tidligere stødt på, selv om jeg virkelig gør mig umage.

Firewall audit er din garanti for en sikker internetforbindelse

Meningen bag firewall audit var nu ikke så kryptisk endda, forklarede min antivirus-udbyder fra GlobalSequr mig. Men han var nu også så venlig at starte forklaringskæden helt fra bunden af, så han var sikker på, at jeg ikke stod af undervejs. Som alle ved – det håber jeg da – er en firewall en mekanisme, som man installerer på sin pc for at forhindre fjendtlige angreb på computerens hardware eller software. Hvem har ikke hørt om vira, orme, trojanske heste og deslige i sammenhæng med pc, styresystemer og softwareprogrammer?

Alt er godt, hvis man som minimum blot har installeret en firewall på sin pc. Så undgår man nemlig de værste angreb udefra, men det at have en almindelig firewall installeret på sin pc er desværre aldrig nok i forhold til generel sikkerhedsforanstaltning. Der findes vel næppe den ting i verden, som ikke skal vedligeholdes for at være fuld funktionsdygtig – dette gælder også for firewalls, og det er her, at firewall audit kommer ind i billedet.

En firewall audit er ganske simpelt en analyse af din pc’s firewall. Det er nemlig ikke nok blot at erhverve sig en firewall, og så tro, at den hellige grav er velforvaret til evig tid. Som alt andet skal det løbende tjekkes og opdateres. Den gode nyhed er dog, forklarede min tålmodige antivirus-udbyder, at det hverken er en besværlig eller en bekostelig affære, så det er en service, som man klart skal tage imod, når man bliver tilbudt den.

Forstærk din internetforbindelse med firewall audit

Efter denne lille introduktion til fænomenet firewall audit og dens fantastiske kvaliteter, kunne jeg godt se, at jeg måske kunne drage god nytte af at få analyseret tilstanden af min firewall, så jeg besluttede mig for at takke ja til tilbuddet fra GlobalSequr.

Det bør du også gøre, hvis din antivirus-udbyder henvender sig, for der er intet så vitalt i denne verden som din internetsikkerhed.