Bevar gamle bygninger med restaurering

Vi ser flere steder, især i de større byer såsom København, at der nedlægges flotte ældre bygninger med stor affektions og historieværdi, for i stedet at opstille nye byggeprojekter i form af typisk lejligheder til de  nytilkomne borgere, som der er stor tilstrømning af i, især i København og hovedstadens omegn. Det er mig en gåde, at tænke hvorfor de gamle flotte bygninger ikke blot får foretaget en restaurering, for at fastholde de historiske elementer i byen, København, såvel som øvrige byer, hvor foregår samme tendens til nedrivning og nybyggelse af lejligheder og erhverv, frem for restaurering. Det er et område jeg gerne vil blive klogere på, men ved første tanke må en af årsagerne til ikke at udføre restaurering, at pågældende bygning er for rådden og “ødelagt” til at det vil være økonomisk fordelagtigt for ejeren eller kommunen at tænke på bevaring.

Til trods for dette ser vi heldigvis flere firmaer som Mogens V. Zeltner, der gennem uddannede tømrere og ingeniører har specialiseret sig i og udført restaurering af erhverv, i virksomhedens 100 års levetid, og de forstår sig for alvor på at bevare ældre, fredede og bevaringsværdige bygninger.

Læs om MVZ restaurering her.

Jeg synes det er vigtigt at vi nu og i fremtiden foretager istandsættelse og restaurering, sådan så vi kan bevare så meget af det gamle og de tilhørende som muligt, og kun ved yderst nødvendighed udskifter med stor respekt for det gamle, og forhåbentlig kan nuværende mulige tømreruddannelser indenfor restaurering være med til at vi får smag for at se værdien i at bevare de ældre historiske bygninger, og kun ombygger dem til at tilgodese det behov som den enkelte bygning skal stille.