Abstrakte Malerier hos Weppler

Som tidligere billedkunstlærer og kunstmaler, er det ikke så svært at se hvad der er ”nem” kunst, og hvad der er gennemarbejdet og tidskrævende kunst. Jeg kan godt værdsætte ”nem” kunst, hvis det kommer fra et godt sted. Børns kunst, en vens omtanke eller ens familie der har forsøgt sig med at lave noget personligt. Men når uøvede mennesker, uden noget på hjertet, laver tre streger på et lærred, og prøver at sælger det til flere tusinde kroner, så bliver jeg træt.

Der er mange måder at male et maleri, akryl, olie, kalk osv. Derudover er der mange stilarter, realisme, surrealisme, symbolisme, romantisme, romantik, naturalisme, naivisme, kubisme, impressionisme, fotorealisme, ekspressionisme og abstrakt.

Jeg har altid bedst kunne lide det sidste, altså abstrakt kunst. Jeg elsker at man selv bliver en del af kunsten, fordi du ser hvad du nu engang ser. Men det du ser, ikke nødvendigvis er det samme som andre ser.

Abstrakt kunst er kunst som ikke ligner noget. Det er former og farver som giver et indtryk eller en stemning, men som ikke ligner et landskab, en buket blomster eller en person. Du danner derfor dine egne billeder eller tanker, når du ser abstrakt kunst. Det giver dig lov til at være kreativ selv.

Jeg går ofte på gallerier eller museer, da jeg får utrolig meget ud af at kigge på andres kunst. Det er så fascinerende at se, hvilke ideer folk kommer op med, og hvor stor forskel der er på kunsten, selvom at det er inde for samme stilart.

Jeg bor selv i Valby og kommer derfor tit forbi Galleri Weppler, som er et lille galleri med forskellige billedkunstneres værker. Man kan både se og købe billederne på galleriet, og de har altid noget for en hver smag. Jeg har selv købt flere af mine værker hos dem.

Så hvis du bor i nærheden af Ansgars Alle 9 i Valby, så tag et smut forbi og se noget fin kunst.