Personlig & skræddersyet parterapi hos erfaren psykoterapeut

I dag skal vores blogindlæg handle om et ret personligt emne, som mange par ikke vælger at tale højt om. Her på redaktionen består holdet af skribenter, der primært er i slut 40’erne og i start 50’erne, og de fleste har været gift i mange år – de senere år har der også været et par skilsmisser, som nok også må ses som en naturlig del af det at blive ældre, og særligt når man har været gift i mange år, kan gnisten forsvinde og forholdet kan blive ren rutine.

Det kan flere her på reaktionen også tale med om, og derfor har et par stykker også erfaring med parterapi, som vi meget gerne vil slå et slag for. Det behøver nemlig slet ikke at være så tabubelagt, og det behøver slet ikke at blive set som et nederlag. Tværtimod.

Se problemerne i øjnene og gør noget ved det

Et forhold kræver vilje, vedligeholdelse og ærlighed, så når der er problemer, er det også vigtigt, at man kan tale åbent og ærligt om sine følelser og tanker – og det er også helt okay, hvis man som par ikke kan komme frem til an løsning alene, men har brug for hjælp udefra. Eksempelvis fra en parterapeut.

Hvis I har brug for parterapi, er det vigtigt, at I finder en terapeut, som I begge føler jer trygge ved, og som I føler, I kan være ærlige overfor. Her vil en indledende samtale eller konsultation ofte være en god ide, så I begge får en fornemmelse af terapeuten og den måde, der arbejdes på. På den måde kan der opbygges et trygt rum, hvor I får mulighed for at vende og diskutere jeres problemer og udfordringer med en neutral og udefrakommende, som har stor erfaring med parterapi.

Det kan være svært at nå til den konklusion, at man har brug for parterapi, men vi kan her på redaktionen kan kun anbefale, at man tager fat om sine problemer og gør noget ved det – Har du og din partner brug for hjælp kan vi varmt anbefale kbh-psykoterapeut.dk