Har du husket at skifte vinterdækkene?

Husk at skifte til vinterdækUanset om du køre Lada, Honda, BMW eller leaser din bil hos en forhandler – så er det vigtigt at få udskiftet sommerdækkene til nogle som har et bedre greb, eller også kaldt ”vinterdæk”.

Mange danskere glemmer at skifte dækkene, eller håber at vinteren ikke bliver så slem, så det økonomisk ikke er nødvendigt. Men det er farligt, og test viser at der er en kæmpe forskel på sommer og vinterdæk – og det er selvfølgelig vejgreb som er forskellen, når det er glat.

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

Der er en gammel tommelfingerregel som siger at når temperaturen går under syv grader, så skal man skifte til vinterdækkene. Når temperaturen begynder at nærme sig nulpunktet, så kan man forvente at vejene kan være glatte, og derfor er det farligt med sommerdækkene, da de nemt kan skride ud – og ved hård opbremsning vil man ligeledes risikere en længere bremselængde, eller helt skride ud.

Hvilke vinterdæk skal man vælge?

Det anbefales at købe anerkendte mærker som fx Michelin, Pirelli, mfl. Da disse dæk ofte er bedre, men selvfølgelig også dyrere.

Man bør ikke gå på kompromis med dækkvalitet, da det er ens sikkerhed det drejer sig om – og de store dækfirmaer har altså bare mere erfaring, end mange af de nyere, og billigere mærker.

Vil du gerne vide mere detaljeret omkring dækvalg, eller se en test omkring forskellen på sommer og vinterdæk, så kan du læse mere i EB.dk fine artikel omkring emnet ved at klikke her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *