Få fat på en ny CEO med executive search

At få den rette leder til at lede en virksomhed i den rette er af allerhøjeste betydning. En leder skal kunne motivere og inspirere dets medarbejdere til at yde det bedre til at opnå virksomhedens mål, såvel så lederen og medarbejderne sammen i flok kan vækste virksomheden mod den forventede vision. Generelt at finde de rette kandidater til at varetage de enkelte jobs er essentielt, derfor er det også vigtigt at en virksomhed har styr på måden hvorpå de kan tiltrække og lede efter de rette kandidater. Derfor vil der nedenfor komme nogen overvejelser, som kan tages i betragtning når man leder efter rette kandidat til lederjob.

Egentlig er der mange måder at tiltrække rette kandidat til et lederjob. Fælles for metoden er først at bygge en forudgående jobanalyse og kompetenceprofil, så man ved hvilken slags leder man tror på vil kunne lede virksomheden mod dens vision, og samtidig sikre et godt arbejdsmiljø.

For at opnå bedst kvalificerede ansøger felt bør stillingerne så slås op, hvilket kan gøres på forskellige måder:

Stillingsopslag

De fleste, især offentlige lederjob annonceres i form af stillingsopslag i dagpressen, fagblade og i allerhøjeste grad på internettet på sider såsom LinkedIn, som står for langt størstedelen af jobrokeringer og headhunting da der her er tilhørende CV tilknyttet de enkelte profiler. Ved at benytte forskellige “automatiske agenter” eller ved at have sit cv i en jobbank kan jobsøgende således holde sig ajour med de relevante stillinger inden for deres felt.

Opfordrede ansøgninger

Ud fra den udbyggede kompetenceprofil har virksomheder ofte en eller to navne på de som de udtænker sig at varetage jobbet, for at få disse gjort opmærksomme på at de er kvalificerede til lederstillingen anvendes også stillingsopslag, såvel som virksomheder kan associere sig med et professionel rekrutteringsbureau, i dette tilfælde et rekrutteringsbureau og headhunting bureau med speciale indenfor search and selection med executive search – Besøg Laigaard Partners

 

Med brug af et professionelt rekrutteringsbureau, vil man også sikre sig den mest optimale præsentation af virksomheden, såvel sikre sig at de kvalificerede kandidater rent faktisk er kvalificerede. Dette er blandt andet noget som Laigaard Partners har mangeårig erfaring indenfor, og dette specielt i henhold til rekruttering af ledere, der er indforstået med ordet executive search.