Vidste du at det var muligt at køre på motorcykel som 16 årig?

Siden sidste år har det været muligt for danske unge under 18 år, at tag et kørekort i udlandet – og fuldt ud lovligt køre på de danske veje på en motorcykel som ikke er over 120 kubik.

Billede fra: Sikkertrafik.dk

Myndighederne kan simpelthen ikke forhindre det, da det er en lov som er vedtaget i EU. Dog forventes det ikke at mange vil udnytte dette ”hul” i systemet – da det kræver at man er bosat udenfor Danmark i mere end 6 md, og at man har adresse i udlandet.

Også muligt hvis man vil køre på større motorcykler

I Danmark skal man som udgangspunkt være 24 år for at må køre de største motorcykler. Men også her er det muligt at gå uden om loven, ved at opholde sig i udlandet i mere end 6 måneder – og derved tag kørekortet der.

Det vil altså sige at man ikke bare lige kan tag et smut henover broen til Sverige og opgradere kørekortet, der skal et længere varende ophold til i et andet EU land, og en udenlandsk adresse. Dette kunne dog være oplagt for udvekslings studenter, eller lignende.

Emnet diskuteres igen i folketinget

Her i maj måned 2014 har de danske politikere igen taget emnet op til diskussion, og det ser ud til at de ikke kan blive enige.

Derfor vil vi måske i fremtiden kunne se danske unge køre rundt på de mindste motorcykler, såfremt at loven/reglerne bliver ændret, så de matcher EU’s regler.

Vi vil følge udviklingen her på siden, og opdatere denne tråd så snart der foreligger mere information omkring emnet.

Hvad synes du – er det ok at danske unge får muligheden for at køre på mindre motorcykler? Vil det give flere ulykker, eller vil det være mere sikkert da disse bikes er sikre end fx små scootere?

Smid gerne din mening til emnet i vores kommentarfelt.